Пятница
17.05.24
БГОО
     Главная/ Статьи/ Библиотека/ Форум/ Фотоальбом/ Гостевая/ Контакты/ О сайте/ RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Общество и инвалиды » Закон и инвалиды » КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ (П О С Т А Н О В И)
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
alex-wДата: Четверг, 30.07.09, 5.27.14 | Сообщение # 1
председатель
Группа: Джерело
Сообщений: 23
« »
Статус: Offline
П О С Т А Н О В А
від 20 травня 2009 р. N 480
Київ

Про внесення змін до Положення про порядок
призначення та надання населенню субсидій
для відшкодування витрат на оплату
житлово-комунальних послуг, придбання
скрапленого газу, твердого та рідкого
пічного побутового палива


Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

Внести до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. N 848 ( 848-95-п ) "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива" (ЗП України, 1996 р., N 2, ст. 76; Офіційний вісник України, 1997 р., число 39, с. 17; 1998 р., N 19, ст. 683; 1999 р., N 20, ст. 886, N 48, ст. 2350; 2000 р., N 5, ст. 178, N 35, ст. 1511; 2001 р., N 20, ст. 881, N 52, ст. 2373; 2002 р., N 51, ст. 2290; 2003 р., N 9, ст. 397, N 45, ст. 2362; 2004 р, N 30, ст. 2020; 2006 р., N 50, ст. 3327; 2007 р., N 39, ст. 1552), зміни, що додаються.

Прем'єр-міністр України Ю.ТИМОШЕНКО

Інд. 21

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 20 травня 2009 р. N 480

ЗМІНИ,
що вносяться до Положення про порядок призначення
та надання населенню субсидій для відшкодування витрат
на оплату житлово-комунальних послуг, придбання
скрапленого газу, твердого та рідкого
пічного побутового палива ( 848-95-п )


1. Абзац перший пункту 3 викласти у такій редакції:

"3. Призначення субсидій та контроль за їх цільовим використанням здійснюється управліннями праці та соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, структурними підрозділами з питань праці та соціального захисту населення виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх створення) рад (далі - органи праці та соціального захисту населення).".

2. Доповнити абзац третій пункту 4 після першого речення реченням такого змісту: "Рішення про призначення (непризначення) субсидій у таких випадках приймається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім'ї, а рішення стосовно призначення (непризначення) субсидій одиноким непрацездатним громадянам, які обслуговуються територіальним центром соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, - на підставі клопотання територіального центру.".

3. У пункті 5:

підпункт 1 викласти у такій редакції:

"1) у житлових приміщеннях (будинках) зареєстровані працездатні громадяни працездатного віку, які не працювали і не навчалися у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації за денною формою навчання та не були зареєстровані у службі зайнятості населення як такі, що шукають роботу, протягом трьох місяців, що передують місяцю звернення за призначенням субсидії (крім громадян, які доглядають за дітьми до досягнення ними трирічного віку; громадян, які доглядають за дітьми, що потребують догляду протягом часу, визначеного у медичному висновку лікарсько-консультативної комісії, але не більш як до досягнення ними шестирічного віку; громадян, які мають трьох і більше дітей віком до 16 років і доглядають за ними; громадян, які доглядають за інвалідами I групи або дітьми-інвалідами віком до 18 років, або інвалідами I чи II групи внаслідок психічного розладу, або особами, які досягли 80-річного віку; а також фізичних осіб, які надають соціальні послуги);";

доповнити пункт підпунктами 5 і 6 такого змісту:

"5) будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, транспортного засобу (механізму), будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку тощо або оплатив послуги з навчання, будівництва, ремонту квартири (будинку) або автомобіля, транспортного засобу (механізму), телефонного (в тому числі мобільного) зв'язку тощо, крім житлово-комунальних послуг у межах норм споживання та медичних послуг, пов'язаних із забезпеченням життєдіяльності, на суму, яка на час звернення перевищує 10-кратну величину прожиткового мінімуму для зазначених осіб. При цьому враховується прожитковий мінімум, установлений та затверджений відповідно до Закону України "Про прожитковий мінімум" ( 966-14 ) осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення;

Добавлено (30.07.09, 5.27.14)
---------------------------------------------
6) під час вибіркового обстеження матеріально-побутових умов сім'ї державним соціальним інспектором з'ясовано, що будь-хто із складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, має додаткові джерела для існування, не зазначені у декларації про доходи та майно (здає у найм (оренду) житлове приміщення (будинок) або його частину; працює без оформлення трудових відносин у встановленому порядку; отримує дохід від утримання худоби, птиці, інших тварин, дохід від народних промислів, використання наявної сільськогосподарської техніки, вантажної машини, мікроавтобуса тощо),".

4. У пункті 12:

абзац дев'ятий викласти у такій редакції:

"Якщо серед осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) є громадяни, які одержують стипендію, соціальні виплати (допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, за інвалідом I групи або особою, яка досягла 80-річного віку, за дитиною-інвалідом віком до 18 років, інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, допомоги по безробіттю, а також компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги і мають право на отримання субсидії, у тому числі на підставі рішень комісій, під час визначення сукупного доходу осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), враховуються фактичні розміри стипендій та соціальних виплат.";

в абзаці одинадцятому:

у першому реченні слова і цифри "за денною формою у вищих навчальних закладах I-IV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладах" замінити словами і цифрами "у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації за денною формою навчання";

доповнити абзац реченням такого змісту: "Рішення про призначення (непризначення) субсидій у таких випадках приймається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім'ї.".

5. Абзац другий пункту 20 викласти у такій редакції:

"за поданням житлово-експлуатаційних організацій, житлово-будівельних (житлових) кооперативів, об'єднань співвласників багатоквартирного будинку та організацій, що надають житлово-комунальні послуги, якщо громадянин, якому призначено субсидію, не сплачує відповідну частку житлово-комунальних послуг, за винятком випадків, пов'язаних із затримкою виплати заробітної плати, пенсії тощо, яка підтверджується відповідними документами, - з місяця, в якому надійшло таке подання. Подання надається зазначеними організаціями органам праці та соціального захисту населення до 10 числа місяця, що настає за місяцем, в якому виникли такі обставини;".

6. У тексті Положення ( 848-95-п ) слова "відділ (управління) субсидій" в усіх відмінках і формах числа замінити словами "орган праці та соціального захисту населення" у відповідному відмінку і числі.



Форум » Общество и инвалиды » Закон и инвалиды » КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ (П О С Т А Н О В И)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Статистика Форума
Последние: темы Популярные: темы Лучшие пользователи: Новые пользователи:
Еще один вид заработка в и...
Пролежни
сравнение интернет магазин...
РАБОТА НА ДОМУ
Лучше эротика

Ну как Вам сайт?

(27)

Ссылки на общественные организации

(15)

Пролежни

(14)

Бизнес на дому

(12)

Полезные адреса

(8)

HELEN

()

alex-w

()

Putnik

()

Vlados

()

andryhha97

()

  • зірочка2010
  • ricergasa
  • AlisaBerne
  • zoshenkoelena
  • irenaimadcom
  • При копировании материалов сайта ссылка обязательна © 2024