Вторник
21.05.24
БГОО
     Главная/ Статьи/ Библиотека/ Форум/ Фотоальбом/ Гостевая/ Контакты/ О сайте/ RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Общество и инвалиды » Инва обеспечение » Транспортна служба перевезення для неповносправних осіб у мі
Транспортна служба перевезення для неповносправних осіб у мі
VladosДата: Пятница, 22.05.09, 11.27.55 | Сообщение # 1
информатор
Группа: Друзья
Сообщений: 10
« »
Статус: Offline
Транспортна служба перевезення для неповносправних осіб у місті Львові
«Соціальне ТАКСІ»

З липня 2008 року «Народна допомога – Львів», спільно із партнерами чернівецьким об’єднанням громадян «Народна допомога» та «Volkshilfe Österreich» за підтримки Федерального міністерства соціального забезпечення та захисту прав споживачів Австрії та Львівської міської ради, розпочала реалізацію проекту Соціальне таксі. Задекларованими цілями проекту були: перевезння неповносправних осіб, створення робочих місць для неповносправних осіб та запровадження моделі соціально-економічного підприємства. Планування проекту та його впровадження для міста були важливими, оскільки кількість неповносправних у місті, за різними підрахунками, становить близько 20 000 осіб, більшість з яких залишаються закритими у чотирьох стінах.

У ході реалізації проекту ми здійснити вже понад 450 перевезень потребуючих (стан жовтень 2008 р.), створили місце праці трьом інвалідам І групи та сформували команду людей, які живуть проектом і готові вкладати свої сили у його подальший розвиток.

Окрім наведених позитивних результатів, проект характеризується ще новими, наперед не планованими факторами. Служба перевезень стала для Львова об’єднавчою платформою громадських організацій міста, які працюють з неповносправними. На базі диспетчерського відділу Служби, зароджується консультаційний пункт, перетворюючи його у «довідкову службу з питань неповносправності» і, в свою чергу, активуючи та відроджуючи всі види послуг, якими, відповідно до Законодавства, мали б забезпечуватись особи з особливими потребами. А найголовнішим аспектом проекту ми називаємо активацію (пробудження) самих неповносправних міста. Особи, які раніше волею долі були відмежовані від громади, отримують можливість відчути себе її активними членами, здійснюючи «звичайні» поїздки відповідно до своїх потреб, таким чином навчаючись їх формувати, оцінювати своє становище у суспільстві та доповнювати своїми загальне обличчя міста.

Сьогодні, зважаючи на реальні показники перевезень, запити мешканців міста щодо подальшого існування Служби, ставимо перед собою мету не завершити успішно проект у грудні 2008 року та подати звіти про його реалізацію, а продовжити його, керуючись гаслом «допомога до самодопомоги» позиціонуючи себе, як організацію, яка, надаючи послугу транспортування неповносправним особам і (у 2009 році) особам похилого віку, допоможе самими потребуючим допомагати собі, творячи відкрите суспільство.

Вихідною точкою ідеї життєдайності проекту, є зріст зацікавлення до соціального підприємництва - можливості навчитися самостійно заробляти кошти, стаючи незалежними від грантодавців, спонсорів чи держави.

Соціальне підприємство у нашому випадку – це одночасне надання соціальних та комерційних перевезень, використовуючи при цьому партнерські стосунки із представниками бізнесу. Новою можливість для організації є входження у сегмент звичайного таксі. За допомогою 2 автомобілів та одноразового фінансування послуги у 2009 році ми, надаючи із соціальними також і комерційні перевезення, спільно із місцевим перевізником надаючи йому у користування автомобілі у вільний від соціальних перевезень час, отримуватимемо постійні фінансові надходження, які, відповідно до напрацьованого бізнесплану, спрямовуватимемо на потреби проекту.

Добавлено (22.05.09, 11.27.19)
---------------------------------------------
Цілі і завдання проекту

За час роботи проекту, формуючи власну базу даних клієнтів Служби, ми часто отримували прохання про перевезення бідних (часто одиноких) осіб похилого віку. Такий факт наявності поряд із 20 000 неповносправних осіб орієнтовно 10 000 бідних осіб похилого віку, свідчить лише частково про потребу у такій Службі у місті, а ми (ті хто надає послугу) більш ніж переконані у її необхідності та доцільності.
Продовження надання соціальної послуги з перевезення осіб з особлими потребами, тобто уможливлення мобільності обмежених співмешканців і є основною метою проекту. Окреслюючи мету проекту, керуємося ідеєю творення відкритого та доступного суспільства, бо вже наявний досвід реалізації проекту свідчить про те, що надана можливість поїхати кудись за своєю потребою дає людині можливість самій сформувати свою ж потребу. А самостійно сформована потреба, у своє чергу, активує раніше замкнену особистість та надає їй можливість вільного висловлення, що і є основним принципом відкритого, громадянського суспільства.

Відповідно основним завданням проекту є стабільність Соціальної служби для надання соціально-побутової послуги: транспортної послуги (відповідно до Закону України «Про соціальні послуги») особам з особливими потребами, а також для поступової активації кожної раніше ізольованої окремої особистості.
Для реалізації поставленого завдання маємо вже готову команду із керівника проекту, диспетчерів (інваліди І групи) та водіїв. Також власним надбання вважаємо партнерські стосунки із громадськими організаціями міста Львова, які працюють із особами з особливими потребами, партнерство та обіцяну підтримку від Львівських бізнесструктур, а також співпрацю із управлінням соціального захисту Львівської міської ради.

Власним внеском у проект вважатимемо: самостійний пошук коштів на місцевому рівні, використовуючи механізм фандрейзингової кампанії, яку вже розпочали; у партнерстві із Львівським обласним відділенням Українського Фонду Реабілітації Інвалідів – доступне приміщення для диспетчерів; пов’язані із офісною діяльністю витрати та офісну техніку для забезпечення діяльності служби; залучення отриманих коштів внаслідок партнерства із міцевим перевізником, які плануємо використати на купівлю пального для автотранспорту.

Зміни, які очікуються в короткостроковій перспективі від реалізації проекту

У ході реалізації проекту будуть отримані наступні результати:

* здійснені орієнтовно 3 000 перевезень потребуючих осіб обладнаним траспортом;
* надані 3 робочих місця диспетчера (2 із яких транзитні) інвалідам І групи;
* запровадження моделі Соціального таксі як прикладу для розвитку подібних у місті;

Довгострокові результати проектної діяльності

Річна реалізація проекту Соціального таксі дозволить досягнути кількох довготривалих результатів:

* активація (пробудження) раніше ізольованих мешканців міста з особливими потребами;
* новий крок у створенні доступного та відкритого суспільства;
* уркіплення громадської організації у розвитку соціально-економічного підприємства із можливістю співпраці із комерційними структурами;
* періодичне одержання коштів від вищеописаної діяльності, які організація в подальшому спрямовуватиме на розвиток як даної послуги так і здійснення інших статутних завдань;
* посилення ролі організації у соціальній сфері міста як рівноправного партнера;
* активна участь у поширенні ідеї соціальної відповідальності бізнесу через розвиток структури організації.

Добавлено (22.05.09, 11.27.55)
---------------------------------------------
Автор проекту

Юрій Лопатинський
Львiвська обл.
Щасливе сьогодення в громадській організації втілюється у керівництві проектом "Інтаксі", у новому проекті, який стартує у 2009 році - Соціальному хостелі для жінок у кризових ситуаціях, у ідейному опрацюванні проекту соціальної роботи з особами похилого віку, у фотопроекті відображення року життя бездомного та у багатьох інших ідеях у тому числі й загальним плануванням розвитку "Народної допомоги" (www.nardop.org.ua).

"Накінець, але не останнє" - те, що попри роботу наповнює "щасливе сьогодення" - дружина та очікуваний у січні 2009 хлопчик.


Делай добро и бросай его в воду....
Форум » Общество и инвалиды » Инва обеспечение » Транспортна служба перевезення для неповносправних осіб у мі
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Статистика Форума
Последние: темы Популярные: темы Лучшие пользователи: Новые пользователи:
Еще один вид заработка в и...
Пролежни
сравнение интернет магазин...
РАБОТА НА ДОМУ
Лучше эротика

Ну как Вам сайт?

(27)

Ссылки на общественные организации

(15)

Пролежни

(14)

Бизнес на дому

(12)

Полезные адреса

(8)

HELEN

()

alex-w

()

Putnik

()

Vlados

()

andryhha97

()

  • зірочка2010
  • ricergasa
  • AlisaBerne
  • zoshenkoelena
  • irenaimadcom
  • При копировании материалов сайта ссылка обязательна © 2024